January 16, 2011

iklan turun temurun antara kami...

Hai u olls,

Sesungguhnya weekend yang bosan ini menuntut kesabaran yang maksimum walaupun kerja menimbun memanggil manggil tetapi masih sempat ada perkataan bosan itu.  Dasar tak sedar diri betol!!!.  Angan2 semalam bangun pagi sabtu terus mahu menuju ke library tidak menjadi kenyataan bila banyak benar tanduktanduk syaiton yang tumbuh di kepala. 


Teringat kisah ketika masih berhingus. Baju raya mesti sama. Warna. Corak. Jenis baju. Memang akan semua sama. Bila dah besar sikit, maksudnya besar tapi masih belum reti nak bergaya ataupun belum masih boleh membuat keputusan untuk diri sendiri, kitaorang di 'kapelkan' tang bajubaju raya.  I dengan kakak I dan adik I dengan adik yang bongsu.


Sekarang bila dah besartuabangka dah beranakpinak, situasi itu sudah tak wujud. Cuma yang akan wujud katakata yang macam ni...

Aku     : "Eh! mu pernah pakai BB cream dok?"
Kakak  : "Pakai. Hok Maybelline. Try la. Ok tu. Kulit jadi...mmm macam ..."
Aku     : "Macam flawless la.."
Kakak  : "Ha...gitu la. Mu pakai sikit jah".


I tak terus beli sebab tak confident la sebab kulit I sangat sangat sangat sensitip. Kang tak pasal2 jadi penternak jerawat yang berjaya. Esoknya I pon balik kg sebab cuti semester. Jadiklah bibik yang berjaya kat kampung tu.

Aku   : "Mu pakai apa kat muka?"
Adik  : "Tak pakai apa pun. Aku pakai krim _____ jah".
Aku   : "Try mu pakai BB cream maybelline, ok tu. K.dah pun pakai. Molek dia kata".
Adik  : "Mana ada jual. Mari nak g beli"
Aku   : "Cari kedai hok ada jual barang2 Maybelline la".


Cari satu TM tak der la yang jual BB cream Maybelline. Habis stok ke atau memang tak jual tak tau la. I pon cakap ngan adik I, Silkygirl pun ada gak BB cream. Tapi mahal skit ler dari Maybelline. Yang I tengok tu RM 29.90. Berapa ml tak tau la. Maybelline nyer RM 22.90 jer.



Tret tret *bunyi sms* ( bunyi sms tepon I lain sebnarnya..kui..kui..kui)
Smsnya berbunyi begini.
Adik : Muka aku selepas pakai BB cream Silkygirl'
Aku  : Hehehe...ok tu. Tak der orang tanya ke apa rahsianya.
Adik : Ada, diaorang kata cerah muka aku, aku pakai apa. 
Aku kata aku pakai air nila.
Aku : Hahaha!!! Bagitau la diaorang nanti semua g beli BB cream tu.
Lebih kurang gitula ayatayatcinta kitaorang. I pun dah delete dah sms tu.






BB Cream Silkygirl
pic:google ler



I dah belipakai yang ni. Elok je setakat ni.
Maybelline nyer
pic:google jugak ler



Begitu lah bila masingmasing dah reti nak voguevogue. Kongsikongsi ler rahsia ke'gorjes'san.
Gojes ker? Harusssslaaa.

Oklah. Nak sambung buat keje yang tak tersambungsambung sejak 2 3 hari lepas.
Bai. Thanks yaw.

2 comments:

mrs.spicy said...

ramai cakap bb cream ni best. tergoda neh. tergode neh. hehe

d!LLah said...

mrs spicy: memang best sesangat...apalagi...lepas 40hr merdeka la g shopping...