May 20, 2010

sorang...

tak nak kawan ngan kau...aku nak duk sorang2 je...jangan kacau aku...kau boleh blah.  tak nak tengok muka kau lagiiiii...menyampah...kau buat aku sakit hati...kau keji...jangan kau nak merayu...keputusan aku muktamad...tak nak tak nak tak nakkkkkkkkk...benci benci bencikkkk....kau tak paham ke weiii...kau ingat aku tak boleh hidup ke kalau kau tak derr...kau jangan perasan okkkk.....aku boleh buat apa saja...sudahhhhhhhh....kauuuuu...blllaaaaahhhhh!!!!


                                    terjunlaaa...jangan...


                           see...kan aku dah kata...aku boleh


                    nak juga menempek...jangan maraaaaaaahh

x paham la...




macam mana nak kira ni...
nak beli berapa batang...
nanti sape rugi sape untung ni...
ngeh...ngeh...ngeh...



*picture credit to oh tidak*

 

ciannyeee...

permata hatiku DEMAM...




Bunga Taman Hati Layu






kasihmu tetap dihati
sayangmu aku berterima kasih
cintamu akan ku simpan selamanya
dirimu tiada ganti
itu kataku dulu

senyummu tidak lagi ku rindu
suaramu sudah tidak lagi ku damba
dakapanmu tidak lagi kuingin

tidak pernah aku menyesal
bercinta dan bersamamu
kerana itu aku tahu
ketentuan Ilahi
yang aku kesalkan
kebodohanku sendiri

jauh dimata
dekat dihati
tapi kita
jauh dihati kerana jauh dimata
kerana sebelum itu
aku berjauh hati denganmu



May 17, 2010

antara burung dan ikan

penah tak korang bayangkan kalau korang tak jadi manusia.  hah..nak jadik hape..pikir..pikir..manusia ni biasa dengan sifat tak penah nak cukup...ada umah 3 bilik nak umah 9 bilik...ada kancil nak gajah...20 thn susah dan senang sikit2 dengan bini pertama nak tambah lagiiii 2 3 4 bila rasa da senang banyak...naseb baek boleh takat 4 jekk...sampai bila pun memang takkan bersyukur...aku pun cam tu gak weh...errrr...ekkkk...

kalau tiba2 kita diberi pilihan untuk hidup sebagai ikan atau burung, mana satu kita nak...emmmm ntah...dua dua ada lebeh ada kurang...kadang2 kan bila satu masa kita ada masalah sesangat kita akan terpikir alangkah bestnya kalau aku dapat jadi  burung...boleh terbang mana saja nak pergi...nak g us gold coast thailand zimbabwe pergi je lah...bawa sekali ngan anak bini...tak yah kuar tambang flight mahal2...kan kan kan

kalau jadi ikan plak mesti nak jadik ikan yang cantik2 sisik bersinar2 ekor melambai2 mata segar...errrkkkkkk....tapi kalau ikan cantik nanti kena duk dalam akuarium plak...kalau jadi ikan kembung kena tangkap and then kena jual kat pasar plak...kalau naseb baek pun boleh duk dalam econ (ais) dalam 2 3 ari jek...pastu mak cik kinah goreng wat lauk anak2 dia...eeee...ngeri....cantik salah tak cantik pun salah...tapi kalau cantik kena duk akuarium pastu jadi tontonan orang ramai...memangla bangga sebab semua orang puji tapi jiwa terseksa sebab tak bebas siot...mesti teringin nak idup di lautan yang luas kan kan kan...ada kawan2 ada girlfish ada boyfish.....ekekeke...

tu baru pilihan untuk hidup sebagai apa da bengong duk pikir yang mana terbaek kan...bila da idup ni lagi bingung nak pilih apa yang sepatutnya untuk teruskan idup...memang pilihan banyak untuk kita...jadi..pilihla...pilihla...pilihla...pastikan pilihan yang dipilih membuatkan kita bahagia sebab bahagia itu sendiri subjektif...lain orang lain bahagianya...


                                           ikan akuarium anak sape nih

penah dapat a

dari darjah 1 sampai darjah 5 tak penah nak sukses dalam maths. subjek laen tu kalau takat nak dapat a atas pagar tu memang dapat la. tapi kalau maths ta tau la susah giler aku rasa. satu sebab pening nak kira, and dua sebab pening tengok nombor...tiga mungkin sebab aku dapat cekgu yang memang ta nak usaha lebey nak kasi aku bijak kira...da tau aku bengap usaha la wei...tapi bila aku masuk darjah lima, masa tu kelas lima merah, kelas 1st okeh...ada satu cekgu lelaki ni memang push aku gila2 la supaya aku dapat a untuk exam next year...dari situ aku start rajin mengira dan selalu buat homework cekgu ni bagi. kalau tak haram aku nak buat. aku memang tabik toin toin la kat cekgu ni sebab berjaya menaikan semangat aku untuk memeningkan kepala aku yang straight ni... setahun untuk aku cover balik apa yang aku tak kesah pasal maths dari darjah 1 sampai darjah 5...mungkin jugak cekgu tu kesian tengok muka aku kot...emmm mungkin gak pasal cekgu tu kenal mak pak aku so dia take care la jgak...ngeee...dan masa yang ditunggu2 pun tiba...yesssss aku dapat jugak a dalam maths masa upsr...terima kasih cikgu...dan juga cikgu2 sekelian...jasamu tiada tandingan...