January 3, 2011

azam tahun baru i

Tahun baru dah 3 hari tapi masih lagi fresh dipanggil tahun baru. Alah, korang pun sama gak kan kan kan (cepat mengaku sebelum kena cantas) bukan aku sorang je. Mesti korang dah 'list' kan azam tahun baru korang kan. Rasanya dah jadi satu kewajipan semua orang akan ada beberapa azam untuk kebaikan diri sendiri atau keluarga (skema plak ayat ni). Tercapai tak tercapai tu lain citer yang penting berazam dulu. Sejak beranak pinak ni tiap-tiap hari aku berazam nak kuruskan badan tapi still gebu gak(matikla aku kena kutuk). Tak payah nak tunggu tahun baru, tiap2 hari aku berazam tapi niat itew akan ada selepas aku dah kenyang makan la. HAHAHAHA!!!! Ngeri tak ngeri tak? Sebab tu aku tak der azam tahun baru sebab aku dah penat dah berazam tiap2 hari.


Eh! dengar citer filem Hantu Kak Limah Balik Rumah tu best. Ye ke? Aku tak tengok lagi tapi nak tengok tapi kena tunggu cd 5 hengget kuar la dulu (ada saper nak belanja i tgk movie tak, jom). Bukan aku penakut nak tengok citer tu kat panggung tapi nanti kalau aku tengok sorang2 aku nak jerit jerit ngan saper. Kang kalau Kak Limah masuk panggung duk tepi aku, kesian pulak kat Kak Limah kena jerit jerit tengok muka sendiri..errrkkkk.


Korang pernah tengok hantu tak? Aku pernah la dulu2 tapi bukan face 2 face (nak mamfus). Tengok bayang2 je la (hantu ada bayang2 ke). Betullllllllll!!!! Masa tu aku baru balik mengaji okeh. Mengaji malam plak tu. Aku ngan kakak aku dan member kakak aku. 2 orang ni tak nampak kot sebab mereka2 ni bukan insan terpilih (matikkkkk la). Masa tu 'dia' tengah terbang wei. Dari satu pokok rambutan ke pokok rambutan (kot). Lepas tu lajulaju aku baca al-Fatihah. Toleh lagi sekali dah tak ada. Kalau betul la masa tu aku darjah 2 kot. Setakat ni tu je la kisah hantu yang aku ada...oppssss satu lagi kisahnya aku terlupa plak...kisah yang ni aku tak tengok tapi aku dengar bunyi. Seram gilerrr. Baru lagi citer ni tapi lupe la tahun bila. 3 4 tahun lepas kot. Masa tu aku ngan Alea je ada kat umah. Bety tak tercipta lagi. Somi aku kerja. Apalagi...call somi cakap dgr sumthing. Masa tu mcm tak kuar suara, kalau ada suara pun terketar-ketar. Takut giler...



Komen aku walaupun belum tengok: 
Rasanya Hantu Kak Limah Balik Rumah tak lah ngeri sangat kot.



kan kan kan!!!!
nak lagi ngeri?















 Nama baru hantu ni Kakak Bety




Kan aku dah kata. Hantu Kak Limah pon carik tiang weh nak nyorok.
Hahahaha!!!
Oklah. 
Bai



matching ke tajuk n3 ngan cerita..adakukesah

8 comments:

Anonymous said...

weii..bile nie? masa nie mu, aku pahtu sorg lagi sape? hahahaha...kat mane mu kena nie?

~mama chiro~

::alwaniamalini:: said...

ermm xpenah nampak antu. tp penah dgr kot. masa tu keje shift. kul 5pg turun nk g keje, ada bunyi cam menjerit. huuu cepat2 masok kete. x toleh blkg dah. berdiri abes sgala bulu yg ada ehehe..

haha antu bety lagi menakutkan!! :))

d!LLah said...

mamachiro: sorg lg kak wana..aku tak citer sape pon..takut..masa balik ngaji umah muloh kak nab.

d!LLah said...

alwaniamalini:memang jangan pandang belakang la...drift terus la kalau dengar...

bety pon tersengih tgk pic dia mcm tu..

Anonymous said...

ye ke..hahaha...area umah muloh kak nab ke? ye la..umah muloh kak nab gan umah kite jauh...umah wana jah dekat...

dulu muloh joey penah dgr org pompuan menjerit dlm lift..masa tu kat spital putrajaya...hok dia baru pas hantar aku p spital kes bleeding dulu...masa tu kul 3 pagi...wuuuu....

kat itm, aku penah tgk bebola api masa gah lepak tgh mlm kat luar hostel...pahtu masa aku kena btn kat klang pun, aku nampak bebola api jugok...harap2 aku x nampak gapo la pasni...

cukup laaaa last sekali aku kena tegur masa masuk umah baru nie...ye arrr...1st day kae...wuuuu...dah le gan peknen...tapi kuatkan semangattttt...tapi la nie Al-hamdulillah takde pape dah...lagipun dah ramai org kat area umah nie....

* mu igt tak masa umah kayu, hok aku gan mu tido kat ruang tamu...pahtu aku terdengar orang ketuk pintu/bagi salam tu? hihihi...

~mama chiro~

d!LLah said...

ye la pokok dlm pagar umah dia la...masa tu tgh gelek basikal...aku toleh belakang....

ha..ingat2 hok tu...
hihihihi....

Anonymous said...

gile scary kae?

sore lelaki hok kite dengar tu kae?

~mama chiro~

d!LLah said...

ye kot..aku pon tak igt sangat