November 10, 2010

cerita semalam hari

Baru nak start taip si Bety ni duk mintak nasi..tengok jam dah tengahari rupanya..
anak dara sorang ni memang alergik ngan nasi...pantang tak jumpa nasi satu hari...kejap ye nanti saya sambung balik lepas ni...bagi kenyang perut anak2 belaan dulu...:)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

best pulak main tekan2 macam ni
sikit lagi boleh!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ok dah...sian kena scroll panjang2...kihkihkih



Entry ni sebenarnya nak wat malam tadi tapi broadband pinjaman ni slow melow la plak..terus shut down masuk tido. Pagi semalam dimulakan dengan bersarapan dengan lempeng cicah susu + teh tarik. Heaven. Anak2 pun suka. Tau annak2 ai panggil apa lempeng tu...... roti canai ok...






Anak saya memang suka makan nasi air aka bubur nasi.  Diaorang akan cakap 'nak nasi macam Mirah'...Mirah tu sepupu diaorang la umur setahun so makan nasi yang lembik2 lagi. Jadi, sementara ada kat umah ni saya buatla. 2hari deret tu buat nasi air ni. Ada ikan bilis goreng, bawang goreng & daun sup n bawang. 1st day buat nak snap gambar. Dah siap hias cantik2 dah pastu baru ingat tepon x do bateri. Charger plak tuan dia bawa. So, makan je lah...Habisssss ok... 


Tengahari adik saya yang baru bersalin 33 hari lepas datang umah. Ajar dia buat akaun fb. Sian kan. Orang lain dah ke bulan dia baru nak beli tayar roket...wakakakaka...sambil2 tu dia buat kek gula hangus..maklumlah orang dalam pantang bukan semua benda boleh makan...tau tak my girl 2 cakap tak sedap...hahahaha..kurang ajar nasib baik bukan cakap depan tukang yang membikin kek ni...mygirls memang kureng skit kek lain kecuali kek coklat memang berkali2 la diorang mintak tambah.





Pagi tadi bangun tido tengok ada makaroni goreng atas meja. Jiran belakang la tu yang bagi. Ma saya mana la reti. Oklah malas dah nak cerita panjang2...

Ok. Bai.

2 comments:

Anonymous said...

hampeh...rugi masa scroll down panjang2....hahaha...

hahaha! kek turun temurun si angels tu boleh oyat 'x sedap'...hohohoho....

aku akan speechless and tabik spring kalo ma reti wat makaroni goreng...ekeke...sapo bui? nie mesti mok su nie...

~mama ichiro~

d!LLah said...

hahaha..kak mah bagi..tepi umah moksu tu la...