November 27, 2011

Masterchef Malaysia: Cabaran Peti Saji

Assalamualaikum...

Cewahhh...tajuk tak hengat. Ni semua gara-gara penangan Masterchef Malaysia la ni. Update sambil tengok ulangan Masterchef, ginilah jadinya. Ini story hari jumaat lepas. Boring-boring tak tau nak buat apa, tambah lagi dengan musim hujan perut selalu lapar. Maka terhasillah 'Puding Gula Hangus Biskut Marie'. Muahahaha...

Yang ni saya try buat dulu bukan yang betul-betul. So, kecik ajelah. 5 biji telur saja. Biskut marie 8 keping. Pastu saya tambah coklat chip. Kukus dan dah siap letak dalam peti. Best makan sejuk-sejuk.


Bety buat lawak. Alea cakap ngan dia meh makan puding. Bety cakap 'makan puting'...sampai ke sudah dia tak tau nak sebut puding. Asik la duk sebut puting.

Taraaaaaa.....inilah dia.....


Oklah.Jumpa lagi.
Bai.

3 comments:

Anonymous said...

weii..bile nak hapdet pasal raya aji tu...penat tau ai upload gambo..tsk..tsk..tsk..

~mnama ichiro~

d!LLah said...

ler...ada lg ke mood raya aji...ajatnya malas wat entry doh...

gadisBunga said...

salam.

gaya taruk pudung pun dah mcm masterchef dah ha... :D