June 8, 2011

Makan Makan

Assalamualaikum,


Selamat pagi. Rasanya blog ni dah jadi blog makanan pulak. Asyik duk cerita pasal makan saja. Entry ni pun nak letak gambar makanan jugak. Sebelum cuti sekolah hari tu, kami, cikgu-cikgu dah berpakat nak buat pot luck party. Saper yang nak bawak makanan silalah bawak. Saper yang tak nak masak tu bayarlah rm10 hengget kat wakil guru. Makanan memang banyak hari tu, tapi tak sempat nak snap semua sebab ada kelas. Ni pun saya snap mana yang sempat je. 

Agar-agar warna warni. Saper bawak ntah. Makanan terawal atas meja.

Ada cikgu tu kata tak boleh makan kuih ni nanti gatal. Saya peik jugak kenapa nak gatal plak. Rupenya nama dia kui ulat bulu. Macam mana boleh dapat nama ulat bulu pun tak tau la.

Masa mula-mula tengok kuih ni..omg kiutnya. Dahlah warna warni. Tecik-tecik cumil cumil je. Ni kuih koci eh.

Masa ni semua makanan dah ada. Tak leh nak menyelit nak ambik gambar. Crowded.

Pulut kinung pun ada. Kak Ros tido berdiri eh.

Sate pun ada. Tak sempat makan. Kenyang makan pulut kuning ngan gulai ayam.

Tamak. Makan dua orang pun tak habis gak.


Betullah orang kata. Kalau kat sekolah ni kerja dia selain mengajar makan jerrr. Bukti dah jelas lagi nyata. Kantin memang port wajib ler.


Bai.

2 comments:

Anonymous said...

ado la yg put on weight neh!!!!

~ mama chiro ~

d!LLah said...

rasanya...